zondag 23 oktober 2011

Basilicumbrood


1 ciabatta of ander brood (geen afbak). 1/4 pakje zachte plantaardige boter, 2 eetlepels olijfolie, hand verse bascilicum, hand verse peterselie, 2 teentjes knoflook, 1 lenteui, zout en peper, parmezaanse kaas(optioneel)

Verhit de oven op 200 graden.
Hak de peterselie, bascilicum, knoflook en lenteui fijn. Meng de kruiden met de boter en de olie en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Halveer het brood en smeer de kruidenboter over het brood. Strooi eventueel wat parmezaanse kaas over de boter. 

Klap het brood dicht en verpak het in aluminiumfolie. Schuif het brood in de oven en laat 10 minuutjes bakken totdat de boter goed gesmolten is. Haal het brood uit de oven, verwijder het folie en snij in plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen