dinsdag 18 oktober 2011

Chimichurri

Toen wij laatst Mexicaans aten bij La Cantina namen we vooraf koriander-knoflookbrood met chimichurri. Dat is weer eens wat anders als stokbrood met kruidenboter. Het brood zag er uit als naanbrood maar was heel zacht en erg smakelijk. De chimichurri was goddelijk…

Chimichurri is een pikante saus ( oorspronkelijk uit de Argentijnse keuken) die je kan eten bij vlees/vegetarisch alternatief maar ook bij gepofte aardappels of als salade dressing en in dit geval op brood. En hoe langer de saus staat hoe lekkerder het wordt en ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Bij mij gaat de saus dat niet redden! Twee dagen hooguit want het is verslavend lekker.

Je maakt het zo:
1 kleine ui, 1/2 rode paprika 1/2 groene paprika, theelepel sambal oelek, handje verse peterselie, 1 1/2 dl zonnebloemolie, 1/2 dl witte wijnazijn, 1/2 eetlepel gedroogde oregano, 1/2 eetlepel bruine suiker, grote teen knoflook, paar draaien gemalen zeezout en zwarte peper, snufje djintan.
 
Snipper de ui, paprika,s en knoflook heel fijn. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom, olie, azijn, ui, paprika, knoflook, sambal, oregano, peterselie, bruine suiker en djintan. Klop tot een sausje en breng op smaak met peper en zout. Laat minstens een dag op smaak komen in de koelkast.

Ik had alleen rode paprika in huis, daarom is mijn saus nog al rood. We aten de chimichurri op toastjes en als lunch op warm knoflook/koriander naanbrood. Yummie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten