dinsdag 18 oktober 2011

Chocopasta

Ook geschikt voor veganisten, als je maar wel zo puur mogelijke chocolade gebruikt!

1 vanille stokje, 100 ml sojamelk, 100 gram agavestroop, 100 gram donkere chocolade (min. 70 %), 50 gram plantaardige boter.

Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er uit. Breek de chocolade in blokjes en doe in en kom of  Tupperware bakje. Verwarm de sojamelk in een pannetje en roer vanillemerg en het stokje door de melk.
Breng langzaam aan de kook. Verwijder dan het stokje en giet de agavestroop bij de melk. Roer goed door en giet de melk over de chocoladeblokjes. Goed roeren tot de chocolade is gesmolten. Snij de boter in blokjes en roer door het chocolade mengsel. Meng tot een homogene massa. Laat de pasta in het Tupperware bakje zitten en laat opstijven. Bewaar de pasta  in de koelkast.

Volgende keer ga ik wat experimenteren door er geroosterde hazel of walnoten aan toe te voegen, maar puur is deze pasta al zo vreselijk lekker!

De vanillepeul die je overhoud spoel je af en laat je drogen. Daar kan je dan weer  home made vanillesuiker mee maken door hem in stukjes te knippen en aan 250 gram fijne tafelsuiker toe te voegen.

Misschien is het ook mogelijk om deze pasta met carobe of rijstchocolade te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten