woensdag 26 oktober 2011

No Impact Week 2011

Misschien heb je al eens gehoord van de No Impact Man, de Amerikaan die een jaar het milieu zo weinig of zelfs helemaal niet wilde belasten. Uit dit experiment kwam veel meer naar voren, een boek, een film en een No Impact Week. Daar wordt nu in Nederland en Vlaanderen ook aan mee gedaan. Vorig jaar was de eerste No Impact Week.  Het doel is dat iedereen die zich hier toe aangesproken voelt een week lang experimenteert met een duurzame leefstijl en wat het effect daarvan heeft op de kwaliteit van je leven. Denk bijvoorbeeld aan bewegen op eigen kracht ( fietsen, traplopen, lopen i.p.v auto, lift etc) Locaal verbouwd voedsel, afval verminderen etc.


Dit jaar schreef ik al eens een artikeltje over de plastic tasjes die je overal maar krijgt en die zorgen voor een hele grote milieu vervuiling. Helaas kan ik het artikel niet meer opzoeken omdat het waarschijnlijk verloren is gegaan op mijn oude blog Mam, wat eten we vandaag! Neem dus een eigen tasje mee. Hetzelfde probleem met de plastic flesjes. Gelukkig zijn er tegenwoordig flesjes in de handel die je niet weg hoeft te gooien en je dus mee kan nemen. Ook zijn herbruikbare zakjes voor groente en fruit en zelfs koffie en theebekertjes te koop bij Dit is Waar.


Afijn, durf jij de uitdaging aan in de week van 6 tot 13 november? Wil je meer informatie, kijk dan op de website van No Impact Week.

(plaatje www.noimpactweek.nl)

2 opmerkingen: