zondag 30 oktober 2011

Penne met zongedroogde tomatenpesto en spinazie400 gram penne, bakje San Marzano tomaten, potje zongedroogde tomaten, grote teen knoflook, snuf rode peper vlokjes, olijfolie en de olie van het potje zongedroogde tomaten, verse tijm naar smaak, zout, handje pijnboompitjes, handje walnoten, paar eetlepels kookwater van de pasta, zakje spinazie, beetje bruine suiker.

Verhit de oven op 180 graden. Giet wat olijfolie in een braadslee. Halveer de San Marzano tomaten en leg ze in het bakblik. Strooi zout en bruine suiker over de tomaten, hussel alles goed door en leg de tomaatjes met de gehalveerde kant naar boven. Laat 45 minuten bakken tot ze mooi zacht zijn. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing. Rooster walnoten en pijnpitten.
Maak de pesto. Doe zongedroogde tomaten met de olie uit het potje in een foodprocessor samen met de walnoten, pijnboompitten, knoflook, rode pepervloken, tijm en wat zout. Pureer tot een mooie pesto. Voeg wat kookwater van de penne toe en eventueel nog wat olijfolie.
Verhit olie in een koekenpan en roerbak de spinazie met wat zout. Giet penne af en roer de pesto door de warme penne. Serveer met spinazie en de oven gebakken tomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten