zondag 30 oktober 2011

Pompoenbrood met walnoten en kokos

Het ( enigzins bewerkte) recept is van Isa Chandra Moskowitz en ik vond het bij The Kind Life van Alicia Silverstone. De maten zijn op basis van cups. Een goede cupmaat kan je voor een paar euro kopen bij AH.

1 cup gepelde walnoten, 3 1/2 cup zelfrijzend bakmeel, 2 cups bruine basterdsuiker,2/3 cup rietsuiker, 2 theelepels bakpoeder, snuf zout, snuf nootmuskaat, 1 1/2 theelepel kaneelpoeder, 2 cups pompoenpuree, 1 cup olie, 2/3 cup kokosmelk, 2/3 cup kokosrasp.

Oven op 185 graden.
Vet een groot broodblik of een groot cakeblik in met olie. Rooster de walnoten in een pan tot ze lichtbruin kleuren. Meng in een kom zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, rietsuiker, bakpoeder, zout, nootmuskaat en kaneel.

Voeg pompoenpuree, olie en kokosmelk toe en roer tot een glad beslag. Voeg de kokos en de walnoten toe en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak het brood in 75 minuten gaar. Laat het brood nog 5 minuten in de afkoelende oven staan. Zet het brood op een rooster om verder af te koelen voor dat het gestort word. Het brood leent zich goed om in plakjes te worden in gevroren.

Pompoenpuree is heel makkelijk te maken. Pompoen in blokjes snijden, 25 minuten koken en pureren. Vries de puree in porties in, makkelijk voor het bereiden van soep, brood etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten