zondag 23 oktober 2011

Ribolita

1 stengel selderij, 1 grote ui, grote teen knoflook, 1 middelmaat aardappel met schil (biologisch) 2 eetlepels olijfolie, 1 courgette, stuk savooie kool, 1 wortel, blik tomatenblokjes, klein potje witte bonen, 1/2 liter groentebouillon, handje soeppasta (Grand Italia), broodblokjes van een oude boterham, chilipoeder, geraspte parmezaanse kaas(optioneel).


Snij de selderij in halve maantjes, snipper de ui en de knoflook fijn en snij de aardappel, wortel en de courgette in kleine blokjes. Schaaf de kool in hele dunne reepjes Verhit olie in een soeppan en fruit ui en knoflook. Voeg courgette, tomaat, kool en witte bonen toe. Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook.


Laat de soep 45 minuten op laag vuur koken. Voeg dan de soeppasta bij de soep en kook mee volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Breng de soep op smaak met en snufje chilipoeder en peper en eventueel nog wat zout. Schep de soep in kommen. Strooi de broodblokjes  in de soep en rasp er wat kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen