dinsdag 15 november 2011

Aardappelcurry


Voor 2 tot 3 personen

Volle theelepel kokosolie, 1 eetlepel mosterdzaad, halve chilipeper fijngehakt en zaadjes verwijderd, paar kaffier limoenblaadjes, 1 grote ui gesnipperd, 1 theelepel korianderpoeder, 2 theelepels garam masala, 1 theelepel koenjit, 250 gram tomaten, 500 gram krielaardappels, blik kokosmelk, scheut citroensap., peper en zout.


Verhit de olie in een grote pan. Fruit mosterdzaad, chilipeper en kaffir limoenblaadjes in de olie. Fruit de uien en tomaten mee. Voeg dan koriander, garam masala,koenjit, aardappels en kokosmelk bij het mengsel en giet er nog een 2 dl water bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met naanbrood.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt mij heel lekker.
    En kokosmelk maakt alles zo lekker smeuïg.
    Vindt je niet?
    Gr,
    Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben dol op kokosmelk, ook heel lekker in de smooties.

    BeantwoordenVerwijderen