donderdag 24 november 2011

'Ajam' ketjap


Voor 2 personen.

Bakje kipstukjes van de Vegetarische Slager, olie, 2 tenen knoflook geperst, 1 ui gesnipperd, halve prei in ringetjes gesneden, stukje gember geraspt, 2 kemirie noten grof gehakt, 1 theelepel ketoembar, paar draaien zwarte peper, theelepel djintan, klein scheutje rijstazijn, 1 dl ketjap A, sambal oelek naar smaak, 1 eetlepel bruine suiker.

Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg de prei toe, bak even mee en bak dan de 'kipstukjes' mee. Schep alles om en bak bruin. Voeg nu gember, kemirie, ketoembar, zwarte peper, sambal, djinten, rijstazijn, ketjap en basterdsuiker toe. Roer goed door en laat een kwartiertje op laag vuur pruttelen. Voeg zo nodig water toe.

2 opmerkingen:

  1. Hallo, heb net weer ontdekt dat je ook een nieuw blog ben gestart. Ik volgde je al op het oude, dus nu ook weer op het nieuwe!

    BeantwoordenVerwijderen