zaterdag 5 november 2011

Appeltaart uit Kent

Voor 8 tot 10 personen

225 gram boter en iets extra om in te vetten, 350 gr zelfrijzend bakmeel, 1 volle tl kaneel, snuf zout, 110 gr rozijnen geweekt in sinaasappelsap (of rum) 175 gram rietsuiker, 75 gr fijn gehakte geroosterde hazelnoten, 450 gram goudreinetten, scheutje citroensap, 3 grote eieren, rietsuiker om te bestrooien.

Verwarm de oven op 180 graden en vet een springvorm van 20 cm in met boter. Zeef het bakmeel en meng met kaneel, boter en zout in een keukenmachine tot het op fijn broodkruim lijkt. Schep het mengsel in een kom en roer de suiker, hazelnoten en rozijnen door.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Sprenkel het citroensap er over en meng met de andere ingrediënten. Klop de eieren los en meng door het bloemmengsel. Schep het mengsel in de taartvorm en bak één tot anderhalf uur in de oven tot het stevig aanvoelt. Dek het eerste half uur af met aluminiumfolie zodat het niet te bruin wordt. Zodra de taart uit de oven komt bestrooi je hem royaal met rietsuiker en laat de taart dan afkoelen.

Bron: Vers uit de tuin - Sarah Raven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten