woensdag 2 november 2011

Bami met broccoli en saté

Pakje woknoodles, stronk broccoli alleen de roosjes, 1 ui gesnipperd, 1rode paprika in blokjes, half bakje champignons klein gesneden, 1 kleine prei in ringetjes, grote teen knoflook geperst, halve theelepel ketoembar, halve theelepel djintan, halve theelepel gember poeder, halve theelepel laos, halve theelepel sereh, theelepel sambal oelek, flinke scheut Ketjap A, kokosolie.

Stoom de broccoliroosjes 5 minuten. Verhit de kokosolie en fruit ui, knoflook en prei. Voeg de paprika, champignons en gestoomde broccoliroosjes toe en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Breng op smaak met de kruiden, sambal en ketjap.

Breng water aan de kook en kook de woknoodles volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de noodles af, overgiet ze met koud water en schep door het groente mengsel. Ik gebruik de woknoodles omdat ze niet zo plakkerig worden na het bereiden.

Erbij saté op plantaardige basis. Ik kocht een pakje Veaty saté bij Toko Sie San. Met een een flinke schep pindasaus wel te eten. Volgende keer toch maar weer de teriyaki of 'kipstukjes' van de Vegetarische Slager. Dat heeft tenminste 'beet'en is veel lekkerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten