woensdag 30 november 2011

Bami met veel groenten

Pak wokmie, 4 eieren, zout, 2 kleine uien, bos lente ui, kleine paprika, 1 kleine wortel, halve Chinese kool, 1 kleine courgette, halve prei, theelepel sambal, eetlepel bouillonpoeder, scheut ketjap A, scheutje sesamolie, scheutje citroensap, teen knoflook, halve theelepel ketoembar.

Kluts de eieren met een snufje zout en bak er in een beetje olie een omelet van. Snij de omelet in repen.

Snij de uien en prei in ringen en pers de knoflook uit. Snij de lenteui in ringetjes en de paprika in blokjes. Snij de wortel en courgette in hele dunne reepjes. Schaaf of snij de Chinese kool in dunne reepjes.

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op het pak en spoel hem daarna af onder koud water, laat uitlekken. Verhit olie in een wok en fruit ui en knoflook. Voeg de rest van de groenten, behalve de lente ui, toe en breng op smaak met ketjap, sambal, bouillon, ketoembar en sesamolie. Sprenkel er wat citroensap door. Schep voorzichtig de mie door het groentemengsel en strooi de lenteui  en omelet reepjes erover.

Bron berwerkt recept: Jolande Burg - Oosters Vegetarisch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen