dinsdag 1 november 2011

Cajun pasta

100 gram sojabrokjes, 3 theelepels cajunkruiden, 400 gram pasta naar keuze, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels boter, 1 rode paprika in blokjes gesneden, 1 groene paprika in blokjes gesneden, 1 grote ui gesnipperd, 3 tenen knoflook fijn gehakt,, 4 Roma tomaten in blokjes gesneden, halve liter groentebouillon, glas witte wijn, pakje sojaroom, snuf cayenne peper, snufje zout, handje vers gehakte peterselie.


Week de sojabrokjes minimaal 30 minuten, knijp ze dan goed uit en strooi er de cajunkruiden over. Laat een uurtje of langer intrekken. Verhit 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter en bak de sojabrokjes bruin. Haal de brokjes uit de pan. Verhit de rest van de boter en de olie en bak ui, paprika, tomaat en knoflook een paar minuten op laag vuur. Verwijder de groenten uit de pan.

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de bouillon in de pan en schraap aanbaksels los. Voeg de wijn en de sojaroom toe en breng langzaam aan de kook. Kook de saus tot het enigzins indikt. Breng op smaak met peper, zout en cayenne peper. Voeg de groenten en de sojabrokjes toe.

Haal de pasta als hij gaar is met een vork of spagetti tang uit het water (dus niet afgieten) en meng direkt bij de saus. Het zetmeel van de pasta bind de saus een beetje waardoor de saus wat dikker wordt. Laat alles nog even goed doorwarmen en strooi de peterselie er over.

Bewerkt recept maar de bron is : Pioneer Woman

Cajunkruiden zelf maken.

1 theelepel zout, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde bascilicum, 1 theelepel rietsuiker, 1/2 theelepel cayenne peper, 2 theelepels gerookt paprikapoeder, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder.

Doe alles in een glazenpotje en heel goed schudden. Klaar!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen