donderdag 10 november 2011

Foe Yong Hai


Foe yong hai saus:2 eetlepels maizena, 50 ml koud water, 450 ml water, blikje tomatenpuree, 2 eetlepels bruine suiker, scheut sojasaus, 2 cm gember geraspt, teen knoflook, snuf zout, gemalen zwarte peper, theelepel sambal.

Leng maizena aan met 50 ml water. Giet de rest van het water in een pannetje en breng aan de kook.Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door. Laat een kwartiertje op laag vuur pruttelen en roer dan het maizenapapje door de saus. Laat even koken tot het een mooi gebonden saus is.

Omelet: halve eetlepel sesamolie, eetlepel sojasaus, 8 eieren.
Klop de eieren los met sojasaus en sesamolie

Vulling: olie, bakje champignons in plakjes, 1 rode paprika in stukjes, 1 prei in ringetjes, klein bakje taugé

Verhit de olie in een pan en bak de champignons, paprika, taugé en prei. Giet het eimengsel over de groenten en laat op laag vuur stollen.

Schep het ei op een bord en serveer met de saus en witte rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten