dinsdag 22 november 2011

Gevulde paprika's


4 Puntpaprika's, 4 tomaten, blok feta, oregano, olie, peper, zout

Breng water aan de kook met wat zout. Voeg de paprika's toe en kook ze 5 tot 6 minuten. Haal de paprika's met een tang uit het water en spoel ze af onder koud water. Verwijder de kroontjes van de tomaten, halveer ze en knijp voorzichtig het vocht er uit. Snij de tomaten dan in blokjes. Snij de feta in blokjes.

Dep de paprika's droog en snij ze voorzichtig open. Verwijder de zaadlijsten maar laat het steeltje zitten. Vul de paprika's met feta en tomaatblokjes en duw ze voorzichtig dicht. Leg de pepers in een ovenschaal. Strooi er oregano en gemalen zwarte peper over en besprenkel met olijfolie. Verhit de oven op 200 graden. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven. Verwijder dan het folie en zet nog 5 minuutjes terug.

Bron: Kalofagas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten