zaterdag 19 november 2011

Gevulde speculaas

1 pak Frisia speculaasmix 250 gram amandelspijs, 150 gram roomboter, 1 ei gesplitst, citroensap, blanke amandeltjes, beetje melk.

Doe de mix in een beslag kom en voeg eigeel en roomboter toe. Kneed een stevige bal van de mix en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Maak de amandelspijs los met een vork. Voeg het eiwit en het citroensap toe en kneed goed door elkaar.

Bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier of vet in met boter. Verdeel het speculaasdeeg in 2 ballen en druk een helft in de bakvorm. Verdeel de spijs over het deeg. Rol dan met een deegroller de andere helft van het speculaasdeeg uit tot een ronde plak. Leg de plak op de spijs. Als de plak scheurt is dat geen probleem, je drukt dat dan weer tegen elkaar aan. Druk blanke amandeltjes in het deeg en kwast het deeg in met melk.

Verhit de oven op 175 graden en bak de speculaas in 30 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten