zondag 20 november 2011

Hartige taart van boerenkool

Pak boerenkool, 5 plakjes bladerdeeg, pakje camembert, kuipje roomkaas, 2 eieren, handje (rauwe)cashewnoten, peper, zout nootmuskaat.

Bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier of vet hem in met boter. Ontdooi de bladerdeegplakjes en bekleed de vorm met het baderdeeg. Kook de boerenkool 15 minuutjes en laat goed uitlekken. Snij de camembert in blokjes en rooster de cashewnoten. Kluts de eieren los met de roomkaas, peper, zout en nootmuskaat.

Verhit de oven op 210 graden.Maak lagen van boerenkool, cashewnoten en camembert. Giet dan het eimengsel over de taart. Dek de taart af met aluminiumfolie en bak 25 minuten. Verwijder dan het folie en bak nog 20 minuten, zodat de taart niet te bruin word.

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat je de moeite hebt om je blog te verplaatsen. Webblog was helemaal niks meer. Dit ziet er veel beter uit.

    Carmen vanuit Shanghai

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Carmen: Ohhh, wat woon je ver weg... Het ziet er inderdaad niet meer uit bij Weblog, jammer. Gelukkig zijn alle post wel weer beschikbaar. Ik ben dus bezig om alle recepten over te plaatsen naar blogspot. Het oude blog blijft wel open staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er lekker uit, winny! Ik ben gek op hartige taarten, deze ga ik onthouden.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen