zondag 6 november 2011

Kastanje koekjes

Ik kreeg van een cliënt een zakje tamme kastanjes. Ze had ze op de Haagse Markt gekocht maar voor haar was de hoeveelheid van 500 gram toch iets aan de ruime kant. Als je alleen bent koop je niet zo ruim in, toch...

Goed, maar wat doen we met kastanjes. Poffen, koken en bij de spruitjes... nee, koekjes bakken. Van kastanjes kan je heerlijke koekjes maken.

Je maakt ze zo: 150/200 gram kastanjes, 250 gram bloem, 180 gram plantaardige boter, 130 gram rietsuiker, snufje zout, theelepel kaneel.

Verhit de oven op 225 graden, Snij de kastanjes kruislings in en leg ze op de bakplaat. Na 15 minuten zijn  ze goed en kan je ze uit de oven halen. Laat de oven afkoelen tot 180 graden. Verwijder de schil en ook het bruine velletje van de kastanjes. Snij de kastanjes in kleine stukjes en rooster ze in een pan tot ze gaan geuren.

Meng bloem, boter, suiker, kaneel, kastanjes en zout door elkaar. Maak een rol van het deeg en snij de rol in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en schuif de bakplaat in de oven. Bak de koekjes in 15/20 minuten gaar en lichtbruin. Laat nog een minuut of 5 afkoelen in de warme oven.

Zo.Vreselijk. Lekker!

6 opmerkingen:

 1. Ik heb ze net gemaakt, echt smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kastanjes in het bos gezocht en deze koekjes gebakken. Zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anoniem: Wat leuk dat jezelf kastanjes hebt gezocht en daar de koekjes van gemaakt. Zo smaken ze nog veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had een zak met kastanjes meegekregen van mijn moeder, die ze zelf geraapt heeft in het bos. (ik heb trouwens nog nooit kastanjes in de winkel gezien) Maar het is wel een verschrikkelijk tijdrovend klusje om ze te pellen, zelfs als ze geroosterd zijn! Maar de koekjes zijn erg lekker geworden!

  BeantwoordenVerwijderen