zondag 27 november 2011

Zelf maken:Kerstlikeur van cranberry's

Ik weet het, Sint is nog niet voorbij maar sommige dingen moet je al ruim van te voren maken, zodat je er met Kerst vol op van kan genieten.

Deze Kerstlikeur heeft minimaal 3 weken nodig om te rijpen. Dus aan de slag...

450 gram verse cranberry's, 2 mandarijnen schoongeboend, 500 gram suiker, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, 500 ml wodka, leuke fles met kroonkurk (Dille en Kamille)

Voorbereiden
Cranberry,s in een keukenmachine grof hakken. Mandarijnen uitpersen. Cranberry's, mandarijnsap, suiker en kruiden in een afsluitbare bak doen. Wodka er over schenken en de bak luchtdicht af sluiten. De bak of pot op een donkere plek bewaren en 2 keer per dag schudden, 3 weken lang!

Bereiden
Een vergiet bekleden met een schone theedoek zonder wasluchtjes. Zet de vergiet boven een grote kom. Het cranberry/wodka mengsel in de vergiet gieten en zoveel mogeluijk uit laten lekken. Kaneelstokje en kruidnagels verwijderen. Pak dan de punten van de theedoek en wring de doek goed uit zodat er nog veel vocht uitkomt. De pulp gooi je weg. Giet de gefilterde cranberry wodka in de schone fles. Lekker met ijsblokjes

Santé!

Bron: De smaak van December

Geen opmerkingen:

Een reactie posten