dinsdag 29 november 2011

Patates plaki

4 grote aardappels, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 oranje paprika, 2 tomaten, 6 zongedroogde tomaten in olie, snufje chilivlokken, laurierblaadje, kopje groentebouillon, peper, oregano,paprikapoeder, olijfolie.


Boen de aardappels schoon en snij ze met de schil in blokjes. Snij de ui in ringen, paprika in blokjes, rasp de tomaten en hak de knoflook fijn. Knip de zongedroogde tomaten in stukjes.


Giet olie in een braadslee en schep er de aardappels, ui, zongedroogde tomaat, en paprika door. Giet er de geraspte tomaat en bouillon over en breng op smaak met knoflook, peper, chilivlokken, laurier, paprikapoeder en oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over.


Verhit de oven op 220 graden. Zet de schaal in de oven en laat het gerecht ongeveer 60 minuten bakken. Als het te bruin wordt afdekken met aluminiumfolie.


Bron bewerkt recept: Kalofagas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten