zondag 20 november 2011

Pikante boerenkoolsoep

olie, 1 ui gesnipperd, 1 wortel in kleine blokjes, 3 teentjes knoflook geperst, 2 aardappels in blokjes, liter groentebouillon, 1/2 theelepel oregano, snuf chilivlokken, 1 laurierblad, zak boerenkool, klein potje witte bonen, peper.

Verhit de olie en fruit ui en wortel op laag vuur een minuut of 5 met de deksel op de pan. Voeg knoflook, aardappel, chilivlokken, oregano, laurier en bouillon en laat 20 minuten trekken. Voeg dan de boerenkool toe en breng aan de kook. Zodra de soep flink kookt, witte bonen toevoegen en dan het vuur weer laag zetten. Laat de soep een uur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.Verwijder voor het serveren het laurierblaadje. Pureer de soep grof.

Serveer lekkere boterhammen met vegetarische vleeswaren bij de soep.

Bron: Vegan Planet

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen