zondag 6 november 2011

Pikante oosterse paddestoelen soep


1liter groentebouillon, 1 eetlepel maizena opgelost in een beetje koud water, theelepel sesamolie, 1 rode ui gesnipperd, 1 groene paprika in dunne reepjes, 3 tenen knoflook geperst, stengel citroengras gekneusd, 2 cm gember wortel geschild en geraspt, 1/4 theelepel rode pepervlokken, 2 stuks steranijs, snufje kaneel, 10 gram gedroogde Chinese paddestoelen, 2 eetlepels sojasaus of shoyu, 1 tomaat in blokjes, scheut citroensap, gemalen zwarte peper,  kop gekookte rijst (optioneel maar wel lekker )blik kokosmelk  en naar smaak nog wat verse koriander fijn gehakt.

Verhit de bouillon en voeg het maizenapapje toe. Voeg de ui, paprika, knoflook, citroengras, gember, rode peper vlokken, steranijs, kaneel, tomaat en gedroogde paddestoelen aan de bouillon toe en laat even kort koken. Breng verder op smaak met gemalen zwarte peper en sojasaus. Roer de soep goed door en laat minimaal een half uur op laag vuur koken. Voeg als laatste de kokosmelk, rijst en de koriander toe.

Serveer met casave kroepoek en vegetarische loempia,s

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen