maandag 14 november 2011

Rendang van aardappeltjes en sperzieboontjes

Halve rode peper zonder de zaadjes, 2 cm gember, 2 tenen knoflook, citroensap, 1/2 theelepel kurkuma, theelepel ketoembar, blik kokosmelk 2 dl water, paar gedroogde kaffier limoenblaadjes (toko), 500 gram krielaardappeltjes gehalveerd, 100 gram sperzieboontjes in stukjes, 1 wortel in dunne plakjes of reepjes, scheut sojasaus.

Doe de chilipeper, gemberwortel, knoflookteentjes, citroensap, kurkuma en koriander in een keukenmachine of vijzel en pureer tot een puree.

Verhit olie in een pan en fruit de pasta kort, voeg kokosmelk, water en de kaffir limoenblaadjes toe en meng goed. Voeg de aardappeltjes, wortel en boontjes toe aan het mengsel en breng op smaak met wat sojasaus en nog wat citroensap. Laat minimaal 20 minuten op laag vuur koken en voeg wat water toe als het te droog wordt. Vis de kaffir limoenblaadjes uit de schotel, serveer met witte rijst en  sambal goreng telor.

Het recept vond ik bij: The Asian Grandmothers Cookbook en zij haalde het weer uit The Big Vegan

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen