zondag 27 november 2011

Spread van vijgen en rozijnen

Geïnspireerd door de rozijnenspread uit het boek 100% gifvrij van Julia Kang maakte ik deze heerlijke vijgen/rozijnenspread. Heerlijk voor op brood. Ik smeerde het op een lekker plakje mëuslibrood van Ekoplaza met sojaboter. Het boek van Julia Kang heb ik nog niet maar dat komt nog wel. Ik zag het recept tijdens het doorbladeren van het boek in de boekwinkel...

Je maakt het zo: 4 gedroogde vijgen, handje rozijnen, kaneel, water.
Doe de vijgen en de rozijnen in een bakje en giet er zoveel water bij dat het fruit onder staat. Laat een paar uur wellen. Giet het overtollige vocht af en knijp het fruit voorzichtig uit. Pureer het fruit met de staafmixer en breng op smaak met kaneel.

Dit kan natuurlijk ook met gedroogde abrikozen, pruimen, tutti frutti, appels, peren, cranberries (ohh, lekker bij het Kerstontbijt)en gedroogd rood fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen