zondag 13 november 2011

Vegan lasagna

2 blikken tomaatblokjes,100 gram gedroogd sojagehakt of een bakje tofugehakt, klontje plantaardige boter,  2 dl sojamelk, Italiaanse kruiden, 1 grote ui gesnipperd, teen knoflook geperst, paar eetlepels bloem, lasagnabladen, 2 eetlepels edelgist, snuf nootmuskaat, bouillonblokje of een eetlepel bouillonpoeder, peper, olie.

Laat het sojagehakt een half uur weken in water en knijp dan goed uit. Bij tofugehakt hoeft dit niet . Verhit de olie en fruit ui en knoflook, voeg 'gehakt'  toe en bak kort mee. Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe, bouillon, Italiaanse kruiden en peper. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur een half uurtje pruttelen.

Smelt de boter in een pannetje, voeg dan de bloem toe en de sojamelk. Maak een mooie bechamelsaus en breng op smaak met peper, nootmuskaat en edelgist. Verhit de oven op 225 graden

Schep wat van de tomatensaus in een ovenschaal en leg hier wat lasagnabladen op. ga door tot alles op is en eindig met een laag lasagnabladen. Giet dan de bechamelsaus over de lasagna. Zet de lasagna in de oven en bak hem in 20/25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten