donderdag 17 november 2011

Vegetarische erwtensoep

500 gram spliterwten, 3 preien in ringetjes gesneden, 1 kleine knolselderij in blokjes gesneden, 1 grote ui gesnipperd, 3 aardappels geschild en in blokjes, 1 winterwortel in blokjes, bosje fijngehakte selderij, 4 vegetarische rookworsten of 2 pakjes vegetarische worstjes in plakjes, 4 groente of kruidenbouillon tabletten, flink wat peper.

Was de spliterwten. Doe de erwten met 2 liter water in een pan en breng aan de kook. Laat de erwten 1 uur op laag vuur koken. Pureer de erwten met een staafmixer. Voeg de bouillonblokjes, peper, groenten en de aardappels aan de soep toe en laat 20 minuten op laag vuur koken, voeg zo nodig nog water toe.

Voeg op het laatst de plakjes worst toe en laat nog even goed heet worden. Serveer de soep met uienbrood, roggebrood of grof bruin brood en boter.

Tip: Snij de knolselderij eerst in plakken, schil hem en snij er dan blokjes van.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen