woensdag 16 november 2011

Zelf maken: Seitan


Niet moeilijk hoor... je moet alleen een beetje geduld hebben. Ik gebruik glutenmeel van vegetarische toko Sie San. Dat is makkelijker. Je kan het ook maken volgens dit recept, goedkoper maar ook iets meer werk.

Je maakt het zo: 140 gram glutenmeel, 200 ml water
1,5 liter water, 2 groentebouillonblokjes of poeder (zie gebruiksaanwijzing)

Meng glutenmeel en water in een foodprocessor en laat de machine 2 minuten draaien. Laat de seitan dan 20 minuten rusten.

Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Haal de seitan uit de foodprocessor, verdeel hem in 2 stukken en trek  draaiend uit. Herhaal dit een keer of 5. Leg de seitan in de bouillon en laat 60 minuten pruttelen in het water. Keer halverwege om. Laat de seitan dan afkoelen in de bouillon.

Je kan de seitan direkt gebruiken of je snijd het klein en bewaart het in de vriezer.

Ik maakte seitan teriyaki.
Snij en gedeelte van de seitan in reepjes een schep er een paar eetlepels teriyaki marinade door. Verhit olie in een pan en bak de reepjes bruin en knapperig. Yum, yum,yum!

(Voor ongeveer 500 gram seitan)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen