dinsdag 13 december 2011

Andijvie stamppot

 600/800 gram andijvie (krop) kilo geschilde kruimige aardappels, peper, zout, nootmuskaat, klontje plantaardige boter.

Snij de andijvie in hele dunne reepjes en was hem zeker driemaal heel grondig om het zand er uit te krijgen. Doe de andijvie in een pan met aanhangend water en zet het vuur onder de pan aan. Zodra de andijvie kookt, wat lager zetten en roeren tot je het voldoende geslonken vindt. (Mijn gezin houd van hele gare andijvie.) Schep de andijvie dan in een vergiet en laat uitlekken

Zet de aardappels op met water en breng aan de kook. Laat 25 minuten op laag vuur koken. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de pureestamper. Schep de andijvie door de puree en  breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en roer er het klontje boter door. Serveer met een 'gehaktbal' van Healthy Planet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen