woensdag 21 december 2011

Aubergine lasagna


1 grote aubergine, flinke teen knoflook geplet, takje tijm, snufje chilivlokken, olijfolie, 2 blikken tomatenstukjes, balsamicoazijn, klont boter, verse bascilicum blaadjes, tomatenpuree, punt vegetarische cheddar en een bolletje mozzarella beiden geraspt, lasagnavellen, vers uit het koelvak.

Verwarm de oven op 200 graden. Stoom de aubergine in 30 minuten gaar. (Ik zet een stoommandje in een grote pan) Als de aubergine gaar is gestoomd maak je een inkerving in de schil en schep je het vruchtvlees eruit. Bak aubergine, knoflook, tijm en chilivlokken zacht in olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met boter, balsamico en de bascilicumblaadjes. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttellen. Schep een laag van de saus in een ovenschotel en leg er een laag lasagnavellen op. Strooi er wat mozzarella en cheddar over en ga verder tot alles op is. Eindig met een laag kaas.

Leg wat bascilicumblaadjes op de kaas en sprenkel nog wat olijfolie over de lasagna. Zet de schaal 25/30 minuten in de hete oven.

Bron: Jamie Oliver - Delicious oktober 2009

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Ik gebruikte jong belegen en parmezaan (had ik in huis), maar we hebben ervan gesmuld! Gouden tip om de aubergine gaar te stomen!
    Dank voor weer een mooi vegetarisch recept!
    Groet, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Monique: Dankjewel, het is inderdaad erg handig om de aubergine gaar te stomen. Maakt niet uit toch wat voor kaas je neemt, eerst maar gebruiken/opmaken wat er in huis is;)

    BeantwoordenVerwijderen