woensdag 14 december 2011

Bloemkool curry

1 bloemkooltje in roosjes, 2 aardappels geschild en in blokjes, blik kokosmelk, 1 ui gesnipperd, teen knoflook geperst, 2 cm verse gember geraspt, theelepel koriander poeder, theelepel djintan, snufje chilipoeder, beetje kurkuma, theelepel garam masala, zout en peper, citroensap, 4 naan broodjes met knoflook en koriander (natuurwinkel), rijst, sambal, cheddar (optioneel).

Verhit wat olie in een wok en fruit ui en knoflook. Voeg de bloemkool toe en bak kort mee. Doe de aardappels erbij en laat ze een paar minuten mee bakken. Giet dan de kokosmelk en de kruiden bij de bloemkool. Giet er nog wat water bij zodat de bloemkool onder water staat. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur gaar koken. Sprenkel er wat citroensap over en breng op smaak met zout en peper.

Smeer de naanbroodjes in met sambal en rasp er wat cheddar over. Zet het brood een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is. Serveer de curry met witte basmatrijst en de naanbroodjes.

Mini pappadums smaken er ook prima bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten