zaterdag 10 december 2011

Groene kool stamppot

1 groene kool. kilo, aardappels, 1 grote ui, kerrie, eetlepel bouillonpoeder, kerrie.

Verwijder lelijke bladeren en halveer de kool. Snij de kool in hele dunne reepjes. Schil de aardappels. Zet de kool met aardappels op in een grote pan giet er water bij en breng aan de kook. Laat 25 minuten op laag vuur koken. Giet af en stamp de kool en aardappels fijn. Snipper de ui fijn en fruit in wat boter. Meng de ui door het kool mengsel en breng op smaak met bouillonpoeder, peper en lekker veel kerrie.

Giet wat water in het pannetje waar je de ui in gefruit hebt en maak er jus van. Serveer de uienjus bij de kool.

2 opmerkingen:

  1. Maak ik ook maar ze vinden het niet zo.
    En ik ben gewoon niet zo op stamppotten. Ben niet mee opgegroeid.

    Heb nog nooit kerrie gebruikt misschien dat het dan lekkerder wordt!
    Ga ik wel proberen!
    Gr,
    Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze vinden het hier lekkerder met witte kool. De kerrie geeft er wel een heerlijke smaak aan. Maar een favoriet gaat stamppot in dit gezin nooit worden. Jammer ,kool zit vol met vit c die je in de winter zo hard nodig hebt.

    BeantwoordenVerwijderen