zondag 18 december 2011

Pasta salade

Zak waterkers, bakje kerstomaatjes, 100 gram sperziebonen in stukjes, 100 gram gekookte pasta, 100 gram kaas (ik gebruikte Il Barone van De Mariënwaerdt maar mosterdkaas is ook lekker), 1 gegrilde paprika, paar lente uitjes, halve rode ui in ringen, olijfolie, balsamicoazijn, peper.

Stoom of kook de boontjes in 15 minuten gaar. Snij de kaas in kleine blokjes. Halveer de kerstomaatjes, verwijder de steeltjes van de waterkers, snij de lenteui in ringetjes en de paprika in repen. Meng waterkers met tomaatjes, sperzieboontjes, lenteui, rode ui en paprika. Schep de pasta en de blokjes kaas door het groentenmengsel. Maak een dressing van olie, azijn en peper en schep de dressing door de salade. Laat een paar uur op smaak komen en serveer op kamertemperatuur.

(Il Barone is een kruidenkaas met stukjes gedroogde tomaat, olijven en knoflook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten