maandag 12 december 2011

Postelein salade met gekarameliseerde hazelnoten

Zakje winter postelein, zakje jonge bladsla, flinke hand  hazelnoten, 1 sinaasappel, 1 zacht geitenkaasje (brie, rolletje of een plak) eetlepel honing, theelepel mosterd, peper, zout, olie, witte wijnazijn.

Was de postelein en slinger hem droog (doe ik altjd buiten in een theedoek) Meng de postelein met de bladsla en leg op 4 borden. Halveer de sinaasappel en snij er met een scherp mesje de partjes uit. Gooi het sap niet weg wat in de sinaasappelhelften blijft zitten.

Snij de kaas in plakjes of blokjes. Maak een dressing van olie, azijn, sinaasappelsap, mosterd, peper en zout. Rooster de hazelnoten in een pan en zodra de noten gaan geuren schep je de honing erdoor.

Meng de stukjes sinaasapppel door de salade samen met de hazelnoten en de geitenkaas en giet de dressing over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten