zondag 4 december 2011

Ragout pasteitjes met 'kip'en champignons


Voor 2 personen

Bakje 'kipstukjes'van de Vegetarische Slager, klein uitje, bakje champignons, 1 eetlepel bouillonpoeder (Vetara basisbouillon) peper, kerriepoeder, plantaardige boter, paar eetlepels bloem, handje verse peterselie, 3 dl water, 4 ragoutbakjes.

Snij de ui en de champignons klein en bak in een klontje boter. Voeg de 'kipstukjes' toe en breng op smaak met gemalen zwarte peper.

Laat een klont boter in een steelpannetje smelten en voeg er de bloem aan toe. Roer tot de boter alle bloem heeft op genomen en het een stevige bal is geworden. Giet dan scheutje voor scheutje het water er bij en roer met de garde tot een gladde klontvrije saus. Voeg de bouillonpoeder toe, zwarte peper en kerrie naar smaak. De saus moet niet te dun worden.

Schep dan het champignonmengsel en de peterselie bij de saus en roer tot een mooie ragout. Verwam de oven en bak de ragoutbakjes volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Schep de ragout in de bakjes en strooi er nog wat peterselie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten