dinsdag 20 december 2011

Rijst met spitskool


300 gram ongekookte zilvervliesrijst,1 ui gesnipperd, teen knoflook geperst, eetlepel rijstolie, 300 gram gesneden spitskool, bos lenteuitjes in ringetjes, halve winterwortel in dunne reepjes, 4 eieren, pindasaus, handje ongezouten pinda's, halve prei in ringetjes, stukje verse gember geraspt, sambal, ketoembar, laos, paprikapoeder, djintan, kurkuma.

Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op het pak. In wok rijstolie verhitten en de ui fruiten samen met een teentje knoflook. Voeg de prei, gember, korianderpoeder, laos, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma en sambal toe. Voeg de kool, wortel en ruim de helft van de bosui toe.

Kluts de eieren los met zout en peper en bak in een andere pan in wat rijstolie een omelet.

Maak sate saus warm ( ik maak altijd een grote hoeveelheid en als ik wat nodig heb hoef ik het alleen maar uit de vriezer te halen en op te warmen ) maar je kan natuurlijk ook een zakje of pakje gebruiken.

Roer de gare rijst bij het groentemengsel en snij de omelet in reepjes die je ook bij het groente/ rijstmengsel voegt. Strooi de rest van de bosui, pinda's over de schotel en serveer met casavechips, pindasaus, augurken, atjar en zilveruitjes en komkommer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen