zaterdag 3 december 2011

Roomijstaart

Okee, het is een taart van Nigella Lawson dus een calorieënbom, maar zo lekker. Met 2 verschillende sauzen en koekjes en chocolade, én noten en......  zo zoet! Het is een grote hoeveelheid, ongeveer 15 personen, maar dat kan veel minder natuurlijk.

2 1/2 liter vanille roomijs, 100 gram pindarotsjes met melkchocolade, 1 pak Café Noir caramel, butterscotch saus, chocoladesaus.

De ijstaart

Haal het ijs uit de vriezer. Ondertussen hak je de pindarotsjes klein en breek je de koekjes in stukjes. Roer de pindarotsjes en koekkruimels door het ijs. Bekleed een springvorm (26 cm) met plastic folie en schep het ijs er in, strijk de bovenkant plat. Zet de ijstaart terug in de vriezer.

Butterscotch saus

45 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 eetlepels suiker, 150 gram Golden Syrup of keukenstroop, 30 gram roomboter, 1,25 dl slagroom, scheutje vanille extract.

Laat de twee soorten suiker, golden syrup en boter smelten in een pannetje en laat 5 minuten koken. Doe er de slagroom en vanille extract bij en haal de pan van het vuur. Roer goed door en laat afkoelen.

Chocoladesaus

75 gram pure chocolade, 1,25 dl slagroom, 2 theelepels instant espresso koffiepoeder opgelost in 2 eetlepels water, 1 eetlepel golden syrup of keukenstroop.

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een steelpan. Doe de rest van de ingrediënten er ook bij en laat smelten. Als alles gesmolten is roer je het goed door en haal de pan dan van het vuur af

Serveren

Haal het ijs uit de vriezer en verwijder de springvorm. Keer het ijs om op een bord en trek het plastic er af. Giet de sauzen over het ijs, snij er punten of plakken van en geniet...

- Wil je de taart veganistisch, gebruik dan soja ijs en sojaroom, robuuste koeken met choclatchips van Lu, 75 gram pure chocolade van 70% of meer en een hand ongezoute pinda's.

Bron bewerkt recept - Nigella Express - Nigella Lawson

2 opmerkingen:

  1. Oeps, dat ziet er lekker uit. Maar inderdaad, een calorienbombe. Ik heb je blog net ontdekt en vind je recepten heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen