donderdag 22 december 2011

Salade Nicoise

Zak jonge bladsla, 4 in de schil gekookte aardappels in stukken, 4 tomaten in partjes, halve komkommer in plakken, 1 rode paprika in repen,  1 ui in ringen, 200 gram gekookte sperziebonen in stukjes, potje artisjokken in olie (Sacla) eetlepel olijven, peper, zout, witte wijn azijn, paar blaadjes bascilicum, 4 gekookte eieren in partjes, punt brie in plakken, kiemen.

Verdeel de sla over 4 borden en leg er de aardappels, tomaat, komkommer, paprika, sperziebonen eieren, kaas, olijven, ui en artisjokken op. Maak een dressing van olie, azijn peper en zout en giet dit over de salade. Knip de bascilicum blaadjes boven de salade, strooi de kiemen er over en serveer met een lekker stuk brood

2 opmerkingen:

  1. @Cobuse: Staat hier toevallig vanavond op het menu. Ik had nog wat boontjes over;)

    BeantwoordenVerwijderen