dinsdag 27 december 2011

Sterren koekjes

200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1 tl kaneel, 150 gram harde boter,  2 el (soja)melk, amandelschaafsel, fijn tafelsuiker om te strooien, snufje zout, beetje (soja) melk, uitsteekvorm ster of zelf doen.


Boven een kom basterdsuiker, bloem, zout en kaneel zeven. Snij de boter in blokjes en kneed door het bloemmengsel tot het een samenhangend deeg wordt. In folie rollen en een half uurtje in de koelkast weg zetten.


Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte. Steek met de koeksteker sterren uit het deeg en ga net zo lang door tot al het deeg op is. Af en toe dus wel even een nieuwe bal kneden en weer uitrollen.


Leg de koekjes op het bakblik en kwast ze in met melk. Strooi de amandeltjes en suiker over de koekjes. Zet de bakplaten in de oven en bak de koekjes in 15/20 minuten gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen