dinsdag 6 december 2011

Tiramisu

500 gram mascarpone, 6 grote eidooiers, 6 eiwitten, 100 gram basterdsuiker, koffie likeur (Tia Maria), sterke koffie, pak lange vingers.

Eidooiers licht opslaan met suiker en vermengen met de mascarpone. Eiwitten tot stijven pieken slaan. Spatel het mascarpone mengsel lepel voor lepel door de eiwitten.

Leg een laag van het mascarponemengsel op de bodem van een grote schaal. Leg in een andere schaal de lange vingers en bedruppel ze met koffie en koffielikeur. Leg een laag lange vingers op het mascarpone mengsel. Ga zo verder tot alles op is en einig met een laag van het mascarponemengsel. Strooi er een flinke laag cacoapoeder over en laat de tiramisu minimaal een nacht opstijven en op smaak komen.

Voor dat je de eiwitten stijf slaat ontvet je de kom en mixerhaken met wat citroensap. (Om te teleurstelingen te voorkomen...)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen