woensdag 18 januari 2012

Dipsaus voor tortilla chips


1 tomaat, 1 kleine ui, blikje tomatenpuree, scheutje azijn, halve groene paprika, snuf zout, beetje maizena, teen knoflook, snufje cayennepeper, paar draaien zwarte peper, halve theelepel djintan, beetje paprika poeder.

Snij de tomaat en paprika in hele kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. En dippen maar...

2 opmerkingen:

  1. Ik stond laatst in de winkel voor de dipsaus te bedenken dat ik het eens zelf zou gaan maken. Ik had alleen nog geen recept, dus dat komt goed uit!
    Kun je het ook bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Mrs Green: Een dag of 4 hoog uit denk ik. Maar bij ons was de dipsaus in een keer op, zo lekker! Het is zo weer nieuw gemaakt en ook veel gezonder en goedkoper dan een potje uit de winkel. Misschien kan je er wat appelazijn in doen dat conserveert ook enigzins.

    BeantwoordenVerwijderen