dinsdag 17 januari 2012

Flammenkeuchen

1 pak wittebroodmix (Koopmans), paar eetlepels volle kwark, bekertje sour cream,  2 uien gesnipperd, teen knoflook geperst, paar draaien zwarte peper, paprika poeder, cheddar geraspt.

Bereid het brood volgens gebruiksaanwijzing op het pak en laat 15 minuten rijzen. Meng kwark, sour cream, peper, paprika en knoflook. Rol na de 15 minuten rijzen het brood uit tot een vierkante lap die op je bakplaat van de oven past. Smeer het kwarkmengsel over het deeg uit.

Strooi de uien en de kaas over het deeg. Zet het deeg op een warme plek. Ik zet de plaat meestal in de koude oven met een vochtige theedoek of plastic folie erover en laat nog 45 minuten rijzen. Verhit de oven op 220 graden (haal wel het brood er uit als dat er in staat) en bak de flammenkeuchen in 20/25 goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten