dinsdag 24 januari 2012

Gegrilde en gevulde paprika,s



4 rode paprika,s, olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, grote teen knoflook, 200 gram tomaten, 1 blik baked beans van La Bio Idea, bosje verse peterselie fijn gehakt, theelepel gerookt paprikapoeder, theelepel djintan, gemalen zwarte peper en zeezout.


Verhit de oven op 225 graden. Leg de paprika,s op een bakplaat en gril ze rondom tot dat er overal  blazen vormen (20/30 minuten). Haal de paprika's uit de oven en laat ze even rusten op een snijplank. Maak met een mes een insnede onder de steelaanzet van de paprika,s, klap het voorzichtig open en verwijder de zaden. Zorg er wel voor dat het steeltje blijft zitten.

Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook zacht. Snij de tomaten in stukjes en doe ze bij het uimengsel in de pan. Laat de tomaten een paar minuten zachtjes mee pruttelen en haal de pan dan van het vuur. Voeg het blik bonen toe. Breng op smaak met peterselie, djintan, gerookt paprika poeder, peper en zout.

Schep de massa voorzichtig in de paprika,s. Vet een braadslee in met olie en zet de paprika,s rechtop in de schaal. Verhit de oven op 180 graden en bak de paprika,s 20 minuten.
Serveer met een salade en gebakken aardappels.

Inplaats van de baked beans kan je natuurlijk ook gewone witte bonen of een ander soort nemen die je heel lekker vind.

Bewerkt recept maar de bron is : River Cottage - Veg Every Day

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk recept.
    Deze gaan we vaker maken.
    Groetjes Rineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Rineke: Fijn dat het jullie zo goed gesmaakt heeft. Wij vonden het ook heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De gevulde paprika smaakte erg goed, misschien nog een tip als je paprika niet goed recht op blijft staan. Kan je ook met een mes een stukje van de onderkant wegsnijden zodat je paprika wel goed blijft staan.

    BeantwoordenVerwijderen