zondag 1 januari 2012

Gevulde portobello in een bladerdeegjasje


4 portobello champignons, 4 plakjes bladerdeeg ontdooid, geitenbrie, paar dadels, handje walnoten, 1 grote rode ui gesnipperd, teen knoflook geperst, olijfolie, balsamico, agavestroop of honing.

Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Knip de dadels in kleine stukjes en hak de walnoten fijn. Schep de dadels en walnoten door het uimengsel en giet er een scheutje balsamico en agavestroop bij. Laat kort koken en haal de pan dan van het vuur.

Veeg de portobello's schoon en verwijder het steeltje. Het steeltje hak je fijn en meng je door het uimengsel. Leg de portobello's op de plakjes bladerdeeg en vul met het ui/notenmengsel. Leg plakjes brie op de portobello's. Vouw het bladerdeeg om de paddestoelen heen.

Verhit de oven op 220 graden en bak de portobello's in 20 minuten gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten