zondag 22 januari 2012

Het groente pakket

Boerenkool, aubergine, courgette, koolrabi, knoflook.


De boerenkool ligt er nog maar ik zag net een heerlijk recept om er pesto van te maken.


Van de koolrabi maakte ik 2 salades, een vegetarisch, en de ander veganistisch. Aubergine en courgette werden verwerkt in een vegan groente terrine en een geroosterde groente schotel. De knoflook gaat bijna overal in voor een heerlijke smaak en omdat het zo gezond is

Boerenkoolpesto (kale)

Sesame Seed Kale Pesto
This Guilt-Free Spread Is Great Over Crackers or Toast


Cashews and nutritional yeast give texture and flavor to this vegan take on pesto...


Serves 6

What You Need

2 tablespoons olive oil
1/4 cup sweet white onion, sliced
3 cloves fresh garlic, pressed
4 cups fresh kale, finely chopped
1/2 cup cashews
2 tablespoons nutritional yeast
1/4 teaspoon cumin
1 cup sesame seeds
1 teaspoon black sesame seeds
1/6 teaspoon sea salt

How to Make It

In a large skillet, heat oil, onions and garlic. Cook for 3 minutes or until onions caramelize. Add kale; cook for another 2 minutes or until kale is wilted.

Transfer mixture to a food processor; add remaining ingredients. Pulse until mixture forms a smooth consistency.

Transfer to a serving bowl. Serve atop gluten-free crackers, with crudites or as a spread atop toast. Enjoy.

Have you tried this recipe? How did it turn out? Let us know on HealthyBitchDaily.com!
!

1 opmerking:

  1. O wat een goed idee met de groenekool. Ik wist net wat ik ermee moest.

    BeantwoordenVerwijderen