maandag 2 januari 2012

Pandoro met mascarpone en Grand Marnier

Eigenlijk was ik voor het Kersttoetje van Kerstavond op zoek naar een panettone zoals het in het recept stond. Maar volgens de kenners uit twee Italiaanse winkels was het beter om een Pandoro te gebruiken voor het doel wat ik er mee had. En daar luister ik dan naar...

1 pandoro van 500 gram, 500/750 gram mascarpone, geraspte schil van 2 sinaasappels, 2 el fijne suiker, zilverparels (Oetker) sap van 2 sinaasappels, 2 el fijne kristalsuiker, 1 el Grand Marnier

Maak eerst een siroop van de helft van de geraspte sinaasappelschil, het sap van de twee sinaasappels, 2 eetlepels suiker en de eetlepel Grand Marnier. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en verwarm op een lage warmtebron tot de suiker is opgelost. Zet de warmtebron dan hoog en laat 1 minuut doorkoken. Laat afkoelen.

Leg de pandoro op zijn kant en snij er voorrzichtig 4 plakken van. Klop de mascarpone met de suiker en de rest van de sinaasappelrasp door elkaar. Een eetlepel extra Grand Marnier mag ook.

Besprenkel iedere plak van de pandoro met de sinaasappelsiroop. Smeer met een spatel of paletmes 2 eetlepels van het mascarponemengsel over iedere plak van de cake. Stapel de plakken netjes op elkaar.
Bestrijk de pandoro dan met de rest van het mascarponemengsel zodat hij rondom bedekt is met mascarpone.

Laat de pandoro maximaal 2 uur in de koelkast opstijven en strooi er dan de zilverparels over. Voor een extra feestelijk efect steek je er nog wat sterretjes in.

Bewerkt recept -  Bron: Kerst special Good Food 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten