maandag 16 januari 2012

Rösti

800 gram bloemige aardappels, 2 uien gesnipperd, peper,zout, nootmuskaat, olie, boter.

Kook de aardappels 10 minuten in de schil. Giet ze af en laat afkoelen. Pel de aardappels en rasp ze op een grove rasp. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en fruit de ui. Voeg de aardappelrasp toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng het gheel goed door. Druk de ardappel stevig aan tot het een soort koek wordt. Laat de onderkant goudbruin bakken op laag vuur. Laat de koek na een minuut of 5 op een bord glijden en keer het bord om in de pan. Laat nu de andere kant van de rösti bruin bakken.

Ik heb dus geen geduld om de koek om te keren en roer de rösti constant om zodat alles mooi bruin wordt. Ik druk de rösti wel constant aan zodat het toch een stevig geheel wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten