maandag 23 januari 2012

Sperziebonen met champignonsaus


Bakje kastanje champignons, handje gedroogde paddestoelen (Toko), kokend water, 1 ui gesnipperd, teen knoflook, klein bekertje slagroom, pecorino, zout, peper, peterselie, tijm, 400 gram boontjes,

Week de gedroogde paddestoelen in een beetje kokend water. Smelt de boter en fruit de ui en de knoflook. Voeg tijm toe en laat op laag vuur even meefruiten zodat het lekker gaat geuren. Snij de paddestoelen in plakjes en bak op laag vuur mee. Na 10/15 minuten voeg je de geweekte paddestoelen erbij en het water. Giet de dan de room en de kaas door het mengsel en breng op smaak met peper, zout en peterselie. Laat de saus enigzins indikken.

Maak ondertussen de boontjes schoon en stoom de boontjes in 10/15 beetgaar. Serveer de boontjes met de saus en geef er gekookte krielaardappeltjes bij.

Vegan optie: gebruik in plaats van room en pecorino, silken tofu en Cheezly

Bron: Closet Cooking

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen