zondag 8 januari 2012

Thaise rijst

400 gram basmatirijst, eetlepel kokosolie, 2 uien gesnipperd, stukje verse gember geschild en geraspt, grote teen knoflook geperst, theelepel sambal, 1 theelepel sereh, klein scheutje seasmolie, 4 eetlepels ketjap A 2 eetlepels bruine suiker, handje ongezouten pinda,s, 2 lenteuitjes in ringetjes, ketoembar.

Kook de rijst een dag of minimaal een paar uur van te voren zodat hij goed afgekoeld is. Verhit de olie en fruit ui, knoflook, gember, sambal, sereh en ketoembar. Voeg er de ketjap, sesamolie en basterdsuiker bij en roer alles goed door. Schep de koude rijst erdoor en bak kort op hoog vuur zodat alles goed warm wordt. Meng dan de pinda,s en lenteui door de rijst en bak op laag vuur tot de rijst goed heet is.

Bewerkt recept. Bron: Jolande Burg - De zon op je bord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten