zaterdag 7 januari 2012

Toch nog een goed voornemen...

Nou blijk ik toch een goed voornemen te hebben. Of je kan het ook 'nog bewuster om gaan met voedingswaren' noemen. Als ik zie wat er, ondanks dat ik heel verwerk van voedsel, er ook nog een hoop dingen weggegooid, vergeten worden of naar de eendjes gaan. Daar moet ik wat mee doen.

Zoals de schillen van de gember en citroen (thee van trekken?) Sinaasappelschillen is niet haalbaar die worden hier zoveel gegeten dat ik daar een overvloed van krijg. Brood kapjes bijvoorbeeld, tosties, wentelteefjes, croutons,toast. van maken... Deed ik al maar kan nog veel beter.

Groenteschillen (opsparen in de vriezer en 1 xper week bouillon van trekken?) En zo zijn er nog een hoop 'dingen' meer waar ik tegen aan loop. Heeft niks met zuinigheid te maken maar gewoon met zo bewust mogelijk eten en leven en met de natuur om gaan.

Gooit u (bijna) alles weg wat niet meer gebruikt wordt, of vind u er ook een oplossing voor? Ik hoor het graag want voor tips en ideeën sta ik altijd open...

Foto: WWW

4 opmerkingen:

 1. Ik bewaar alle botjes in de vriezer en trek daar eens in de zoveel tijd bouillon van.
  En ik heb kippen, dat scheelt want die lusten heel graag restjes groenten(schillen)en alles wat er overblijft..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind ik een SUPER voornemen.
  Ik als zero waste aanhanger kan hier een hoop van leren.
  Want ik vond, dat vergaat toch wel.
  Maar inderdaad als je kijkt wat een energie in de productie zit van groente en fruit...
  Sinaasappel (en citroen)schil kun je trouwens drogen met suiker, geloof ik en een soort confijt van maken die je weer kunt gebruiken in cake e.d.
  En met citroenschil kun je trouwens ook gewoon schoonmaken.
  Of potpourri van maken?

  Groetjes,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Winny,

  Idee: van sinasappelschillen kun je ook een schoonmaakmiddel maken: http://justlikemynanmade.blogspot.com/2011/05/citrus-cleaners-so-easy-and-good.html. Je gebruikt het als allesreiniger.

  groet,
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Es: Ik had een konijn, dat was ook een wandelend gft bakje. Vandaar dat, er nu het beestje overleden, is er toch weer een hoop overblijft en weggegooid wordt.

  @Hanneke: bedankt voor de tip, daar ga ik mij eens in verdiepen.
  Julia: O, geconfijte sinaas en citroennschillen, ook daar ga ik mij eens in verdiepen want ik ben er dol op. Dit jaar stopte ik geconfijte sinaappelschil(la bio idea) in de oliebollen, zo lekker:)

  BeantwoordenVerwijderen