vrijdag 27 januari 2012

Terrine van groenten en bulghur

8 pommoderes, 200 gram zongedroogde tomaten op olie, 2 aubergines, 2 courgettes, olie, peper, zout, bos verse bascilicum, pijnboompitten, knoflook, zwarte olijven, 150 gram bulghur.


Maak een pesto van bascilicum, olie, knoflook, pijnboompitten, peper en zout.
Maak tapenade van de zongedroogde tomaten en wat van de olie uit het potje.
Maak een saus van de zwarte olijven en olijfolie. Kruis de tomaten in, leg ze een paar minuten in kokend water en verwijder het velletje. Knijp voorzichtig de pitjes er uit en snij in plakken.

Snij aubergine en courgette in hele dunne plakken en bestrooi met olie, peper en zout. Kook bulghur volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Bekleed een cakevorm met plastic folie en laat het folie over de rand van het blik hangen. Grill de aubergine en paprika,s in een grilpan of in de oven.

Leg een laag courgette op het plasticfolie in het blik, smeer hier een laagje pesto op. Leg hier wat tomaatplakjes op.Schep er een laagje van de gare bulghur op en wat van de tomaten tapenade. Dan een laag aubergine en ga zo door tot alles op is. Druk goed aan.
Vouw het overhangende plastic over de terrine. Knip een stuk karton in de maat van het bakblik en leg dit op het plastic. Leg wat zwaars, bijvoorbeeld een pak melk, op het karton. Zet de terrine in de koelkast en laat 24 uur op smaak komen.


Verwijder karton en plastic. Snij de terrine in pakken en serveer met de olijvensaus, sla en stokbrood.


Bewerkt recept, de bron is ZTRDG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten